Houtbouw

Een tuin die leeft, om in te leven. Dat is toch ieders ideaal? Stelt u zich eens voor: heerlijk genieten van een warme nazomeravond op uw eigen veranda. Of een zonnig plekje in uw tuin om onder de rozen te zitten. Misschien droomde u al lang van dat mooie tuinhuisje als echte blikvanger in uw tuin, of mooie vlonders langs de waterpartij. Heeft u behoefte aan een praktische plek om al uw tuingereedschappen of hobbymaterialen in op te bergen. Wilt u een mooie houten schutting, die past bij de stijl van uw tuin.

Mark van der Kaaij Hoveniers werken graag met hout, van trellis tot schuttingen, vlonders tot veranda's, van eenvoudige overkappingen tot carports, van schuurtjes tot tuinhuisjes. Mark van der Kaaij Hoveniers brengen uw tuin pas echt tot leven met houtbouw. Als natuurlijk, duurzaam materiaal, doet hout het altijd geweldig in iedere tuin en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Laat u gerust adviseren door Mark van der Kaaij Hoveniers over de mogelijkheden voor houtbouw in uw tuin!

 

Over ons

Na de opleiding Groenvoorziening aan de Tuinbouwschool in Rijswijk te hebben voltooid, deed Mark van der Kaaij enige jaren ervaring op bij een hovenier vóór hij in 2002 zijn eigen bedrijf Mark van der Kaaij Hoveniers begon.

Mark heeft er plezier in, iets moois en blijvends te maken waar mensen nog jaren van kunnen genieten. Hij geeft de voorkeur aan buiten werken en schept er voldoening in, meteen de resultaten van zijn werk te kunnen zien. Hij denkt graag mee met mensen over hun tuinproject, of het nu gaat om een compleet nieuwe tuinaanleg, een tuinrenovatie, een opknapbeurt voor een gedeelte van de tuin of tuinonderhoud. Mark van der Kaaij pakt ieder tuinproject met evenveel enthousiasme en zorg aan. De liefde voor zijn vak vertaalt zich in mooi vormgegeven en compleet ingerichte tuinen om echt van te genieten.

Werkwijze

De weg naar uw nieuwe tuin begint met een afspraak. Als wij bij u langs komen, nemen we samen uw wensen voor uw tuin door. Natuurlijk adviseren wij u graag over alle specifieke mogelijkheden voor uw tuin en nemen de laatste trends met u door. We geven onze ogen goed de kost en meten uw tuin helemaal in. Vervolgens maken we - vrijblijvend - een ontwerp en een offerte, waarin we duidelijk aangeven hoe we uw tuinproject willen aanpakken. Dit verplicht u tot niets. Heeft u nog vragen of wilt u het toch anders? Dan is een telefoontje naar Mark van der Kaaij Hoveniers voldoende. Pas als u akkoord gaat met het ontwerp en de offerte worden alle benodigde materialen voor u besteld. Afhankelijk van de grootte van de tuin en de omvang van de klus kunt u meestal binnen een week al van uw (ver)nieuw(d)e tuin genieten!

Mark van der Kaaij Hoveniers streeft er altijd naar, tijdens het werk zo min mogelijk overlast te bezorgen. Het werk wordt meestal door twee hoveniers uitgevoerd. Wij nemen alle gereedschappen, materialen en eventueel benodigde machines zelf mee en voeren ze weer netjes af. Wat blijft is een mooie tuin, waarvan u alleen nog maar hoeft te genieten! Ook voor het onderhoud van uw tuin kunt u natuurlijk bij ons terecht. 

Grondwerk

Als u uw tuinproject aan Mark van der Kaaij Hoveniers uitbesteedt, mag u erop rekenen dat alles van A tot Z geregeld is.

Na het ontwerp is grondwerk misschien wel het belangrijkste aspect in de tuinaanleg. Net zoals uw huis niet zonder fundering kan, heeft uw tuin een goede basis nodig om op verder te kunnen bouwen. Wij zorgen voor de nodige grondverbetering, drainage, egaliseren of juist ophogen van (een gedeelte van) de tuin en eventueel het ingraven van kabels en leidingen en de voorbereidingen voor een waterpartij.

Wij doen al het grondwerk zelf, met ons eigen materiaal. Zo beschikken we over zeer compacte graaf- en kiepmachines die in iedere tuin passen. Mocht er toch behoefte zijn aan groot materieel, dan regelen wij dat ook. U hoeft zelf niets te regelen: uw tuin is bij ons in goede handen!

 

Straatwerk

Na het benodigde grondwerk kan het straatwerk voor uw nieuwe of gerenoveerde tuin worden gelegd. Mark van der Kaaij Hoveniers zorgen voor straatwerk van oprit tot terras, natuurlijk altijd volgens uw persoonlijke wensen en met oog voor de laatste trends. Een greep uit de mogelijkheden:

  • betontegels
  • keramische tegels
  • glastegels
  • gebakken stenen
  • gebakken klinkers

Heeft u liever een half verharde oprit, dan kunt u voor grind kiezen.
Met straatwerk van Mark van der Kaaij Hoveniers kan structuur in uw tuin worden aangebracht of verbeterd. Straatwerk kan ook zorgen voor een bijzonder lijnenspel of een extra blikvanger om een gedeelte van uw tuin extra aandacht te geven. Mark van der Kaaij Hoveniers volgen natuurlijk de laatste trends, om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren. 

 

Onderhoud

Een mooie tuin om in te leven en vier seizoenen lang van te genieten - dat wilt u natuurlijk ook! Ieder seizoen is er wel iets te doen in de tuin.

Het voorjaar is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor nieuwe beplanting of het verplaatsen van bestaande planten. In het voorjaar verdient ook het gras de nodige aandacht, ter voorbereiding op een mooi, strak groen gazon in de zomer.
In de zomer moeten sommige bomen en struiken gesnoeid worden en kan er worden gezaaid. De herfst is de opruimtijd bij uitstek - de natuur ruimt op en dat merkt u aan alle afgevallen bladeren in uw tuin. In de herfst kan de tuin winterklaar worden gemaakt. Ook in de winter is er nog genoeg te doen in de tuin. Zo is het weer tijd om bomen en struiken te snoeien, vorstgevoelige planten, struiken en bomen te beschermen en eventueel om bloembollen te planten.  

Ziet u op tegen het onderhoud, weet u er te weinig over of heeft u er geen tijd voor? Mark van der Kaaij Hoveniers nemen u graag het onderhoud van uw tuin uit handen: van onkruid wieden tot 1 à 2 keer per jaar snoeien van bomen en struiken. Ook uw gazon is natuurlijk bij ons in goede handen. U kunt ook al voor het snoeien van één enkele boom of heester bij ons terecht. Dankzij Mark van der Kaaij Hoveniers kunt u zorgeloos van uw tuin genieten - in alle seizoenen!

 

Inspiratie en tuintrends

Mark van der Kaaij Hoveniers volgen natuurlijk de laatste tuintrends om u van goed advies te kunnen voorzien. Een trend die al jaren geleden is ingezet, is de tuin als verlengstuk van het huis, een huiskamer buitenshuis om samen met anderen van te genieten. 

2016 was het jaar van de natuurlijke tuin. Toepasselijk, in een tijd waarin we meer aandacht krijgen voor onze omgeving en voor het milieu en de behoefte voelen, duurzamer te leven. De natuurlijke tuin kenmerkt zich door veel groene beplanting en het gebruik van natuurlijke materialen.

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een moestuin. In een tijd waarin gezonde, natuurlijke voeding niet meer vanzelfsprekend is, groeit de behoefte aan zelf geteelde groenten. Onderhoud van een eigen moestuin is bovendien een prettige en ontspannende tijdsbesteding en de kinderen steken er veel van op.

Dit jaar zagen we ook hoe invloeden uit het buitenland hun weg vonden in de tuin. De inspiratie opgedaan tijdens vakanties, komt tot uitdrukking in een tuin vol exotische planten, opvallende kleuraccenten en uitheemse materialen en objecten.

Deze trends zetten ook het komende jaar door, met een paar nuanceverschillen.

U kunt bij Mark van der Kaaij Hoveniers terecht voor complete tuinaanleg, maar ook voor het renoveren van uw tuin of het opknappen van een gedeelte van uw tuin. Natuurlijk nemen wij u ook graag het onderhoud van uw tuin uit handen. Bent u benieuwd hoe wij uw tuin zouden aanpakken? Laat u inspireren door de foto's op deze website en bel ons voor een vrijblijvende afspraak!

Mark van der Kaaij Hoveniers
Boerenlaan 7-F
2691 JX  's-Gravenzande

06 53 18 00 34
 info@vdkaaijhoveniers.nl